Kilimanjaro 2004 – Partea 4 – Safari la Lacul Manyara si Ngorongoro

11 august 2004

Ne plimbam toata ziua prin Moshi. Gasim un magazin cu statui de lemn la preturi foarte bune (dupa ce negociem). Incercam sa scoatem bani de pe Maestro dar nu merge, noroc ca avem si un card VISA.

12 august 2004

Azi trebuia sa plecam spre Ngorongoro intr-o excursie de 2 zile in jurul orei 9, cu un grup de 3 turisti. Din cine stie ce motive ceilalti turisti nu mai vin asa ca tipul cu care am aranjat ne spune ca putem pleca cu altii, la acelasi pret, pt 3 zile.

Dupa ce asteptam destul de mult, ne spune ca mai bine ii mai dam niste bani in plus si mergem cu alta masina, numai noi doi, pentru ca in celelalte nu prea mai e loc si trebuie sa stam inghesuiti. Noi ii spunem ca nu ne intereseaza daca stam inghesuiti, dar am facut o intelegere si nu ii dam bani in plus. Pana la urma ne da o masina numai pentru noi doi, ne explica ca el pierde la afacerea asta, dar asa ne-a promis …

Ne plimbam un pic prin Moshi, inainte de plecare.

Ajungem intr-un sat langa Rift Valley unde ne cazam la un lodge. Aici suvenirurile sunt mult mai scumpe decat in Moshi. Ne intalnim cu un grup de vreo 15 englezi. Toate fetele din grup sunt grase. Nici nu ma mira avand in vedere ca baga in ele ca spartele.

13 august 2004

Mergem la rezervatia naturala “Lake Manyara” unde vedem elefanti, zebre, girafe, maimute, etc. Ne oprim cam la 1 km de mal la un loc de picnic. Nu ne lasa sa mergem pe jos spre lac.

Dupa safari ne oprim la bazar, dar nu cumparam nimic; aici totul e mai scump decat in Moshi.

14 august 2004

Mergem la Ngorongoro. Dupa plimbarea prin parc ne duc intr-un loc sa luam masa. Cum stateam la masa, vine o maimuta mai tupeista si ne fura o banana chiar din fata noastra. Apoi vine alta si intra in masina pe trapa de sus care era deschisa si mai fura inca o banana.

Vedere spre Ngorongoro

Seara ne intoarcem in Moshi. Mergem sa scoatem bani de la un bancomat si intram amandoi in cabina. Motiv pentru un garcea sa vina sa ne spuna ca am incalcat legea si l-am ofensat. Din fericire s-a rezolvat cu o atentie de 2 $.

Facem rezervare la Impala Shuttle Bus pentru a doua zi spre Nairobi.

This entry was posted in Africa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *