Kilimanjaro 2004 – Partea 3 – Ascensiunea pe varf

6 august 2004

Dimineata pe la 8 plecam din Moshi. Ne intalnim cu ghidul si cu asistentul, 2 baieti simpli, in blugi. Stau foarte prost la capitolul echipament, n-au nici macar izopren. Ma intreb si acum daca au avut sac de dormit, dar nu cred.

Trecem pe la poarta Marangu sa ne platim taxele. Pe permisul de intrare in parc este trecuta suma de 622 $ pentru toti 4, pentru 5 zile. Deci agentiei ii raman 132$. Cam putin. Oare asa o fi?

Pe la ora 12 ajungem la intrarea pe ruta Nalemoru. Si aici este un punct de inregistrare, unde ne iau toate datele.

Drumul prin padure dureaza o ora.

La 15:30 ajungem la 1st Cave (aprox 2650 m). Rangerii de aici nu vor sa ne lase sa urcam mai sus pentru ca regulile parcului nu admit sa mergi pe traseu dupa ora 18:00. Ne certam un pic cu ei si le explicam ca am platit o gramada de bani pentru asta si ca nu e nici o problema daca mergem un pic pe intuneric.

Pana la urma ne lasa in pace si la ora 8 seara ajungem la 2th Cave (3480 m), unde punem cortul la lumina frontalei.

7 august 2004

Ca de obicei ne mobilizam destul de greu dimineata. La 10:30 reusim sa plecam pe traseu spre Mawenzi Turn Hut. Este o zona destul de arida, cu mult praf.

Rucsacii primiti de la Solitaire s-au comportant excelent.

La ora 18:00 ajungem la tabara de corturi Mawenzi Turn Hut (4300 m). Spre finalul zilei vegetatia s-a rarit pana a disparut complet. Punem cortul pe malul unui lac si ne preparam mancarea de seara. Ne interesam despre traseul spre Mawenzi fara sa-i spunem ghidului nostru ce avem de gand a doua zi.

8 august 2004

Suna ceasul la ora 4:30. La 6 fara 10 iesim din cort. Afara este inca noapte. Incercam sa facem cat mai putina galagie si sa disparem cat mai repede, pentru ca nu aveam voie sa mergem fara ghid nicaieri, si ghidul nostru oricum nu ne-ar fi dus pe Mawenzi.

La inceput urcarea se face pe creasta nord-vestica a masivului Mawenzi.

Se observa tabara de corturi si lacul de la Mawenzi Turn Hut.

Apoi urcarea se face prin culoarul Oehler. Mai e un pic si ajungem in saua dintre cele doua varfuri cele mai inalte din masiv.

Ultimii pasi pana pe varful Hens Meyer (5149 m) – cel mai inalt din masivul Mawenzi.

La 12:20 suntem pe varful Hens Meyer

Seara la 18:10 suntem inapoi la cort. Suntem inampinati de rangeri si ghidul nostru. Sunt foarte suparati pe noi si ne spun ca am incalcat regulile parcului si ca a doua zi trebuie sa coboram. Noi le spunem ca am facut o plimbare sa vedem rasaritul de pe creasta si ca suntem constienti ca am gresit si vom plati pentru asta. Asa ca 100 $ merg la rangeri si cate 20$ la ghizii  nostri si treburile se rezolva.

La 8 jumate seara deja dormim dusi dupa o zi lunga plina de satisfactii.

9 august 2004

La 11:30 plecam de la Mawenzi Turn Hut (iar ultimii) spre Kibo Hut.

Unul din cei 2 ghizi cara o galeata de apa pe cap.

Traversam zona denumita “The Saddle”

La ora 16:20 ajungem la Kibo Hut 4700 m – ultima tabara inainte de varf. Au cola la 2$ sticla.

La 8 seara ne bagam in sacul de dormit la somn dar nu apucam sa dormim mult (nici nu prea pot sa dorm bine) ca la 11 jumate seara suna ceasul.

10 august 2004

Ne ia o ora sa ne pregatim si la 00:30 plecam (iar ultimii) pe traseu spre varf. Ii depasim aproape pe toti. Pana pe la 5400 m nu avem nici o problema, dupa care incepe sa se faca simtita altitudinea si ne simtim un pic rau. La 6:30 rasare soarele. Peisajul este de vis. Facem poze si filmam.

La ora 7 suntem pe varf. Stam aproximativ 30 de minute. Este extraordinar de frumos.

La ora 10:15 ajungem inapoi la cort. Ne odihnim o ora si apoi strangem cortul si la 12:40 plecam spre oras.

Dupa  vreo 20 km (deja se intunecase) ajungem la Maranda Hut. Le spunem ca vrem sa vina o masina sa ne ia de mai jos (la limita drumului). Lui Viorel i se infectase o unghie si folosim asta ca motiv sa profitam de taxa de salvare pe care o platisem (rescue fee).

Cea mai frumoasa parte a traseului este prin padurea tropicala. Din pacate am facut-o pe intuneric si  n-am vazut nimic.

La 10 seara ajungem in Moshi si ne cazam la un hotel.

This entry was posted in Africa, Kilimanjaro and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kilimanjaro 2004 – Partea 3 – Ascensiunea pe varf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *