04. Crimeea (Odesa si Vylcove)

Miercuri, 6 iunie 2012

Traseu: Heninchesk – Mykolaiv – Odessa (480 km)

La 7:30 nu se mai poate dormi din cauza soarelui care bate in cort. Strangem corturile destul de repede, mancam o conserva si plecam. Oprim la spalatorie sa ne curatam lanturile pline de nisip ca sa putem da cu spray. Dureaza vreo juma de ora toata distractia.

La 17:30 ajungem in centrul Odesei. Avem noi cateva adrese de hotel scoase de pe net dar nu avem nici o rezervare. Mare greseala. Dureaza peste 3 ore sa gasim o cazare la un pret acceptabil. La 9 suntem cazati la hotel (bomba) Astrofit. De aici se poate ajunge in centru cu microbuz 130 sau autobuzele 170 si 242. Centrul este strada pietonala Deribasovskaia. E foarte multa lume. Femeile ne incanta ochii pe toate directiile.

Joi, 7 iunie 2012

Azi e zi de umblat prin Odesa. Dimineata e nor, dar spre dupa amiaza iese soarele si se incalzeste.

In centru este un parc. 2 ponei si 2 cai stau tristi in asteptarea unor eventuali turisti. Mai e la moda sa stai cu un animalut sa vina lumea sa faca poze. Am vazut oameni cu crocodili micuti, serpi, broaste, iepuri, porcusori, etc. Toate animalele aveau o fata trista si chinuita.

In zona centrala sunt niste copaci foarte mari pe strazi. E placut ca mergem pe la umbra.

Strada Deribasovskaia

Hotel Bolshaya Moskovskaya. Constructia dateaza de la 1904 si e in curs de restaurare.

Opera

Parcul de langa opera

Treptele Primorsky

Treptele Primorsky

Posta

Opera seara

Vineri, 8 iunie 2012

Traseu: Odessa – E87 – Vylcove

Azi incepe retragerea de pe frontul de est, cu oprire in delta, la Vylcove. Ajungem pe la 2 jumate. Chiar la intrarea in sat este o masuta cu o tanti care stalceste un pic romaneste. E de fapt reprezentatul unui complex turistic unde ne cazam: Pelican. Au tot felul de excursii cu barca, cazare in mai multe tipuri de casute si restaurant.

Luam si noi o excursie de o ora cu barca pe canale. Merita din plin.

Seara stam si noi la o bere si cunoastem 2 nemti (bmw 800 si bmw 650) care au facut un tur de Marea Neagra. Ei nu au intrat in Rusia, au luat bacul din Georgia spre Ucraina.

Sambata, 9 iunie 2012

Traseu: Vylcove – Izmail – Reni – Galati – Bucuresti (450 km)

Mergem pe drumul pe langa Dunare spre Izmail. Drumul aproape ca nu exista. De data asta stam mai mult la granita. Sunt mai multi oameni. Si e foarte cald. Mult mai cald decat acum 2 saptamani cand am plecat.

Si s-a mai incheiat un concediu pe motor. Ne auzim la anu !

This entry was posted in Crimeea, motocicleta and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to 04. Crimeea (Odesa si Vylcove)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *