Kilimanjaro 2004 – Partea 1 – Prin Istanbul si Dubai

30 iulie 2004

La ora 14 pleaca trenul din Gara de Nord. Avem locuri la cuseta. La trecerea in Turcia trebuie sa platim viza (10$ / pers).

31 iulie 2004

La ora 9 si un pic ajunge trenul in gara din Istanbul. Cu rucsacii in spate iesim sa ne plimbam prin oras.

La ora 12 luam un vaporas spre portul Akavagi. Traversarea dureaza 1 h 45 min.

Locul este frumos; sunt multe terase unde se mananca peste.

La ora 19 ne urcam in avionul spre Dubai

1 august 2004

La ora 1 noaptea iesim din aeroport in Dubai. Prima senzatie este ca am intrat intr-un cuptor. Este foarte cald si umed. Transpir instantaneu. Pornim la pas spre plaja.

Ajungem la plaja cam la o ora dupa ce a rasarit soarele. Facem o baie. Apa este calda ca la robinet. Plaja este publica si se afla in vecinatatea hotelului Aburj al Arab. Cativa arabi fac baie imbracati.

Pe la ora 11 plecam inapoi spre oras. Luam un autobuz spre centru. In autobuz este foarte frig. Deschid geamul sa intre un pic de caldura de afara.

Coboram din autobuz in centru si pornim pe jos. Trecem prin bazar, apoi intram intr-un mall.

Pornim mai departe pe jos spre aeroport. Suntem singurii care merg pe jos. Toti se uita la noi mirati din masinile lor cu aerul conditionat pornit pe temperatura minima.

Intarziem la aeroport. Cand ajungem acolo ne spun ca nu ne mai putem urca in avion. Noi le spunem ca avem escala spre Nairobi si ca trebuia sa fim la aeroport cu x timp inainte de plecare. Ei ne zic ca le pare rau. Cand ne indreptam noi resemnati spre sala de asteptare ne striga cineva si ne spune sa ne grabim. Ajungem la avion pe ultima suta de metri. Deoarece nu mai erau locuri simple ne trezim la business class 🙂

This entry was posted in Africa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *