Alpi 2006 – Partea 2 – Nadelhorn

27 august 2006

Din Saas Fee plecam spre cabana Mischabel (3300 m) cu intentia de a urca a doua zi pe Nadelhorn (4327 m).

Vedere spre Saas Fee de pe traseu

Traseul este foarte bine amenajat pana la cabana

Ajungem la Mischabel dupa vreo 3 ore de urcat. Dupa foarte putin timp norii acopera cerul iar noi nu mai vedem nimic. Ne ducem in cabana sa mancam. Avem noroc ca primim apa fiarta de la cabanier si nu mai e nevoie sa stau sa o incalzesc in frigul de afara (evident ca in cabana nu se poate folosi primusul). Ne culcam destul de devreme dar ma foiesc toata noaptea si nu pot dormi.

28 august 2006

Suna ceasul pe la ora 3. Trezirea nu a fost prea grea pentru ca nu dormeam. Afara este destul de frig. Dupa ce urcam cam o ora scoatem coltarii. Surpriza. Am incurcat coltarii. Eu am luat o pereche care nu stiu a cui era, iar Fane a luat coltarii mei. Pierdem destul timp pana coboara Fane si se intoarce cu coltarii care trebuie. Destul timp incat eu cu Thea sa inghetam asteptand.

Pe la 7:30 rasare soarele. Iar avem parte de un peisaj de vis. Eu urc din ce in ce mai greu si inaintam incet.

Varful din stanga este Lenzspitze (4294 m) care e mai greu si acum este inaccesibil din cauza zapezii din ultimul timp. Varful din mijloc este Nadelhorn (4327 m)

Creasta si cele doua varfuri Lenzspitze (stanga) si Nadelhorn

Urcam pana pe la 10 si ceva dupa care decidem sa ne intoarcem din cauza vremii. Mai aveam cam 100 de metri de urcat pana pe varf.

Se vede crucea de pe varful Nadelhorn (4327 m)

Foarte repede cerul este acoperit de nori. Pana sa ajungem la cabana incepe sa ninga. Coboram in Saas Fee pe ninsoare care se transforma in ploaie pe masura ce scadem din altitudine. Ne cazam in Saas Fee nu inainte de a ne face stocul de bere din Coop. Seara stam in hotel la bere si palavragim. Inca nu suntem hotarati ce vom face mai departe. Ne cam pierdem sperantele ca vom mai putea urca pe Matterhorn din cauza vremii.

29 august

Zi de relaxare. Mergem la bai termale la Leukerbad. Afara este destul de frig. Dar in bazin e asa de cald si bine. Seara stam iar in camera la bere si ne gandim la ce vom face zilele urmatoare. Sus pe munte a nins continuu si s-a pus multa zapada. Sperantele noastre ca vom putea urca pe Matterhorn sunt din ce in ce mai mici.

Stabilim ca mergem sa vedem Amsterdamul si ca mai vedem cum o fi vremea cand ne intoarcem.

This entry was posted in Alpi and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *